Google Earth introduce transmisiuni live din diverse colțuri ale lumii

de: George Stanciu
06 07. 2017

Google Earth a avut parte de un update major anul acesta, dar se pare că lucrurile merg mai departe cu o nouă funcție.

Google Earth a avut o perioadă de stagnare și de pierdere a popularității în defavoarea serviciului Maps, care a început să aducă din ce în ce mai multe funcții utile pentru uzul de zi cu zi. Asta pare să se fi schimbat odată cu update-ul major al aplicației de acum câteva luni, când au fost introduse hărțile 3D, suportul pentru browser și nu numai.

Un nou update introduce acum și transmisiunile live din diverse colțuri ale lumii. Astfel, în secțiunea Voyager a aplicației, unde ai posibilitatea de a face tururi ghidate în diverse locuri interesante din lume, vei găsi și feed-urile video, scrie thenextweb.com.

Primul loc pe care îl poți verifica îndeaproape și în timp real este Parcul Național Katmai, din Alaska. În această perioadă a anului, urșii au ieșit din hibernare, iar în imaginea de mai jos sunt surprinși în timp ce prind somon în râul Brooks. Echipa celor de la explore.org a pus deja în funcțiune cinci camere video în zona Katmai, iar una dintre acestea este amplasată chiar sub apă. Pentru a putea vedea transmisiunile live, trebuie să accesezi acest link în Chrome.

Google Earth a primit un update important acum aproximativ două luni și jumătate, după mai bine de doi ani, iar noile funcții integrate în aplicație ar trebui să îi sporească popularitatea. În primul rând, aplicația poate fi folosită acum și din browser, cel puțin din Chrome, momentan. Astfel, nu mai ai nevoie de aplicația dedicată instalată, fie pentru PC sau pentru telefoane, pentru a te plimba pe glob.